tiistai 30. marraskuuta 2010

LO Kiikkuu (messujen satoa)

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 0.09 7 ilahduttavaa viestiä

Tällainen tuli skräpättyä perjantaina kädentaito-messuilla Amalian Miran skräppiosastolla. Aika hulina oli perjantaina skräpätä keskellä ihmisvirtaa, mutta kiinnostusta kyllä todellakin herätimme messuväessä. Kaikki eivät ymmärtäneet meidän olevan skräppäämässä ihan itsellemme eikä töissä messuilla, joten saimme vastailla kysymyksiin - mutta vastapainoksi kuuntelimme aamusta iltaan aivan ihanaa palautetta töistämme monenmuotoisin kehuin. Mun skräppäystä moinen ei häirinnyt ja sain ihan hyvin työstettyä sivujani normaaliin tahtiin. Toki aikaa meni ostosten tekemiseen (tarjouslankaa ja erikoispuikkoja neuleisiin) ja muutama skräppitilpehööri tuli myös hankittua.

Mukavaa  seuraa askartelemassa olivat Creomi, Pia, Teija, sekä Johanna, ja tulipa nähtyä Ommu, Hemppa, Xing, Ellis, Nelssonkin vilahti ohi... [Edit: Korjasin tästä noin sata typoa. ;oD Ei kannattaisi postata keskellä yötä...]

torstai 25. marraskuuta 2010

Skräppäilyä kädentaidot-messuilla

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 22.44 0 ilahduttavaa viestiä
Skräppäyskujalla
Meikäläisellä on aamulla suunta kohti Messukeskusta skräppäilemään pe ja la Kädentaito-messuille (Creomin mukavassa seurassa). Olen vihdoin viimein saanut nimikyltin askarreltua, joten tulkaa blogitutut ihmeessä vaihtamaan muutama sana, jos satutte käymään messuilla. Siellähän on myös ainakin Lemmikki-expo, kissanäyttely ja Elma-messut.

Maatilan asukkeja
Elmassa oli viime vuonna aivan ihana kavalkadi tavallisia maatalon eläimiä, useita perinnerotuja sekä eksoottisempia ötököitä kuten laamoja ja alpakoita. Aivan kertakaikkisen ihana, suosittelen!

Kissanäyttelyetiketti
Kissanäyttelystä kiinnostuneille vinkki: aamupäivä on ehkäpä parasta aikaa nähdä arvostelua ja siihen valmistautumista, noin puolilta päivin tai sen jälkeen tuomarit valitsevat edustajansa loppukilpailuun. Tämä on sellaista toimintaa, joissa usein tuomarit selostavat miten kissoja arvioivat. Tuomaripöytiä on useita, voi katsoa missä suosikkirodun kissoja esitellään ja pysähtyä kuuntelemaan. Ne jotka ovat juuri menossa arvioitavaksi, ovat kiireisiä, muilla riittää aikaa jutustella yleisönkin kanssa. Ihmisiltä kannattaa rohkeasti kysyä ja jutustella kasvattajien kanssa. Iltapäivästä on rauhallisempaa, kissat ottavat päivätirsoja ja omistajat ehtivät ehkä syömään. Usein n. puoli neljän ja viiden välillä on loppukilpailu eli paneeli, jossa parhaat kissat valitaan aiemmin karsinnassa valituista - tässä tuomarit äänestävät lapuilla. Tuomarit eivät enää perustele valintaa yleisölle, joten aamun arvioinneista voi saada enemmän kuvaa, mistä on kysymys. Kissoja ei saa silittää tai muuten koskea.  Tämä ei ole vieraiden kiusaksi keksitty sääntö, vaan sillä pyritään huolehtimaan kissojen terveydestä: kissaflunssapöpöt ym. ikävät leviävät kulovalkean lailla, jos kissoja silitellään.

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

LO Kymmenen kerrosta

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 20.52 5 ilahduttavaa viestiä
Inspiroidu-haasteen teemana on tällä viikolla kerroksellisuus ja sivussa pitäisi olla 10 kerrosta. Teen aika kerroksellisia sivuja yleensäkin, mutta kymmenen tuotti jo päänvaivaa. Sivun suunnittelu meni jotenkin vähän sen ehdoilla liikaa, ihan ok mutta ei sellaista, mitä olisin halunnut. Mutta kun en tiennyt mitä halusin, ja tein, ja tuli tämmönen. Joskus vain oikeesti puuttuu se visio.


Kymmenen kerrosta päällekkäin löytyy valokuvan vasemman yläkulman tähdestä. Tavanomaisesta poikkeavia materiaalejakin on haasteen mukaisesti käytetty: valkoinen läpikuultava kehys on piirtoheitinkalvoa ja mustetta (visio oli käyttää vellumia, mutta en löytänyt lehtiötä mistään), hopeanväriset tähdet klaasuulssonin ikkunaan kiinnitettäviä koristeita.

Osa tuskasta johtui siitä, että ryhdyin tekemään elämäni ensimmäistä joulusivua. Miten jouluaiheinen skräppäys on näin vaikeaa? Haluaisin sivun näyttävän tuoreelta ja raikkaalta enkä joulukortilta... silti sen pitäis olla jouluinen. Tämäkin on kuin piparkakku. Vaikeaa!

tiistai 23. marraskuuta 2010

Pyjama piltille

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 23.23 4 ilahduttavaa viestiä
Mikäs sen hauskempaa kuin remuta äiteen ompelemassa uudessa pyjamahaalarissa. Kuvaussessiossa yritin saada siistiä kuvaa edestä mutta näin se meni.








Kaavat muokkasin uusimmassa Ottobressa olleesta veluurihaalarin kaavasta, yhdistelin kaavan palat kun pyjamassa ei kannata olla yhtään ylimääräisiä saumoja. Kasvunvaraakin on sopivasti, kuvauksen jälkeen käännettiin hihat ja lahkeet niin ei ole tiellä.

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

LO {reilu} vuosi sitten

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 23.55 5 ilahduttavaa viestiä
Inspiroidu-haasteen aiheena on tällä kertaa "vuosi sitten". Lähestyin haastetta tutkimalla valokuvia koneeltani yrittäen etsiä tasan vuosi sitten, 6.11.2009 otettua kuvaa, josta olisin skräpännyt. Yllättäen kuvia oli tosi vähän ja muutamien viikkojen aukko kuvissa loka-marraskuulla. Ei auttanut kuin lähteä etsimään mitä edellisiä oli, ja kuva on siis syyskuun lopulta. Eli minun haasteeni on nyt muotoa "reilu vuosi sitten". Nyt jälkeenpäin muuten hoksasin, että kamerasta hajosi muistitikku jossain välissä ja sen täytyy olla tuo pätkä, sehän selittää kuvien puuttumisen.


Sivu on todella mieleinen, ja apinoin vähän Xinging tyyliä, koska olen viime aikoina ihastunut useampaan hänen tekemäänsä sivuun. Samoin tunnistan vaikutteita Creomilta, joka myös tekee koristeita itse. Ja kovasti on vaikutteita Puuhapetenvaimolta (heh heh). Koska tein sivun viikonloppuna, saatoin ottaa kurssin teemat huomioon. Kun meillä oli tulossa kierrätysmateriaaleista juttua eilisiltana, niin tässä on kovasti kirppiskukkia sekä akryylimaalein tuunattuja tekokukan lehtiä.

Salama on kovasti pläjähtänyt tuota kuvaa otettaessa ja sivu näyttää kovin kiiltävältä ja lattealta, mitä se ei kyllä todellisuudessa ole yhtään. Mutta kun olen nyt ulkomaille ja kotiväki lähetti mulle tämän kuvan että voin täältä hotellin aulasta päivittää blogin ajoissa (prioriteetit kohdallaan, you know), niin tällä ainokaisella näpsäyksellä nyt mennään.

Erityisen tyytyväinen olen oivallukseeni, että paperinarua voi pyörittää sormien välissä itse - todella kivan näköistä jälkeä. Kukkien varret ovat siis noenmustasta harsopaperista. Todellisuudessa journalinglehdet ovat lähes mustaa käsintehtyä paperia ja lehtien keskelle on maalattu mustaa maalia, ensin pohjamaalasin lehdet kauttaaltaan tummanvihreällä, jota olin taittanut reippaasti mustalla.

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

LO Sleepyheads, ääriviivaa, kurssikuulumisia ja arvontaa

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 20.38 7 ilahduttavaa viestiä
Inspis-haasteen teemana oli ääriviivat. Todella hyvä haaste taas kerran, mutta mulla oli suuria vaikeuksia päästä alkuun, kun en keksinyt minkä ääriviivoja olisin piirrellyt ja mihin tarkoitukseen. Lopulta löysin sellaisen lasten piirrustuslevyn, jossa oli ihania junia, laivoja ja lentokoneita. Keksin että tätähän pääsee hyödyntämään, kun tekee poikamaisen sivun. Löysin sitten koneelta lapsen ja kaverinsa kuvan, joka sopi teemaan. Mutta tähän napsahti tuo ufo-aiheinen taustapaperi, DCWV:n stackista Creomilta hankittuja vaihtareita alunperin. Pojathan on kuutamolla, in the twilight zone... avaruusaihe natsaa... get it, selvä yhteys? Ufojen sekaan ei sitten sopinutkaan muuta kuin lentokone, joten ääriviivailu kutistui vähän pienempiin mittoihin. Mutta inspiroiduttu on.


Sivu oli aika suoraviivainen tehdä, mutta aikaa taas meni, kun testailin kaikkia vaihtoehtoja ja nyhräsin asioita paikalleen. Kuvaan testasin pilvimäistä yläreunaa ja piparireunaa mutta yksinkertainen oli paras. Ääriviivoilla tein nuolia yms. mutta otsikko oli parempi ilman. Tein ufoon reiän johon sai lähikuvan omasta lapsukaisesta, kun pääkuvassa hän jää vähän lelun taakse. [Edit: kröhöm, eihän se ole ufo vaan planeetta... mutta sehän näyttää nyt  muutosten jälkeen vähän ufolta, jonka kuski on nukahtanut...]


Otsikkoon vedin irtosamettia ("flocking") - ensin Glossya ja samettin päälle. Kuvittelin sen kuivuvan niin hitaasti, että ehdin päällystää kaikki kirjaimet kerralla, sillä seurauksella, että oikeastaan viimeinen kirjain eli alku-S on nätti. Muissa kirjaimissa Glossy on ehtinyt kuivaa reunoista ja sametti tarttui keskelle kirjainta. Viimeisen kirjaimen kanssa yritin korjaavia toimenpiteitä lisäämällä kerroksen Glossya ja samettia, vain saadakseni vielä karmeamman lopputuloksen, joten jätin muut kirjaimet rauhaan. Sen sitä saa, kun ei harjoittele, mutta eipä mun elämä tähän pieneen kauneusvirheeseen kaadu. ;o)


Kurssikuulumisia & arvonta
Blogi on ollut vähän hiljaisemmalla käytöllä johtuen työkiireistä, matkoista, ja vetämäni skräppäyskurssin viemästä ajasta. Mutta pikkuisen kuulumisia. Täytyy sanoa, että mulla on kyllä aivan mahtava porukka - kurssilaiset ovat todella taitavia jokainen! Voi sitä tekemisen meininkiä. Kurssia on ollut 6 kertaa ja muutama ihan alusta aloittanut on jo loihtinut täpötäyden albumillisen upeita sivuja. Osa porukasta tulee lähes puoli tuntia etuajassa ja lähdemme kun vahtimestareiden työaika loppuu ja ovet suljetaan. Hih! Intohimona skräppäys -tapahtumassa tullaan varmasti näkemään monia uusia mukavia kasvoja, ja ehkäpä joku innostuu pitemmällä tähtäyksellä bloginpitoon ja haasteisiinkin? Ainakin koitan rohkaista. :o)

Meillä on seuraavaksi kierrätysteema. Heitelkääpä ideoita ja vinkkejä kierrätysmateriaaleista skräppäyksessä. Kommentteja voi jättää maanantaihin 8.11. asti - muistan yhtä kommenttien jättäjää  pienellä yllätyksellä.

PS. Blogger heittää mut ulos tililtä ihan koko ajan, ja siksi en saa oikein jätettyä kommentteja blogeihin. En osaa fixata ongelmaa. Jos joku osaa neuvoa, otan ilolla neuvoja vastaan.

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review