tiistai 28. joulukuuta 2010

LO Valopilkku

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 22.06 12 ilahduttavaa viestiä
Saisko vuoden suosikkileiskojen sekaan tunkea vielä yhden? Tällainen on tämän ja eilisillan tuotosta:


Tässä sivussa käytin ensimmäisen kerran Intohimona askastelu-tapahtumasta ostamaani Teykol-nimistä "resist mediaa" - siis aine johon muste ja maali ei tartu, mikä se on suomeksi? Aineesta (siis merkistä) en ole ennen kuullut, mutta purkissa lukee http://www.artjourney.nl/ ja ko. myyjä esitteli ainetta kivasti [Edit: Suomesta Teykolia saa Amaliasta]. Maalailin sillä siis valkoiseen akvarellikartonkiin kiekuroita. Vastaavalla tavalla voi käyttää joitain muitakin litkuja (kannattaa testata mitä itse kullakin kaapista löytyy) tai tietenkin kirkasta embossausjauhetta. Teykolin kuivettua maalasin hyvin vetiseksi laimennetuin akryylimaalein tuon taustan, vähän akvarellimaiseen tyyliin. Kaipasin väriterapiaa, ja se toimi. Mahtava fiilis heti kun pikkuisen suttaa väreillä. ;o)


Stanssattu lehtiaihe on leikelty Amalian stansseilla viime Intohimona Skräppäyksessä, muuta matskua siirtokuvat Sassafrass ja Daisy D's, tarran taustapaperia (PiaK:n sivun inspiroimana), softisaakkoset American Crafts ja Pink Paislee, jonka teippiä myös, ja Scraproomin jossain pakissa tullut tiketti. Todella tukeva luonnonvalkoinen akvarellikartonki on Biltemasta, loistokamaa (paksumpaa kuin Bazzill, vähän huokoisemman tuntuinen pinta), ja ainoa löytämäni 12-tuumainen (siis lehtiö on A3 mutta hitusen isompi, niin että siitä saa leikattua 12" sivun) ellei nyt mennä ihan johonki taidekauppaan.


Sivun journaling on erityisen 'special' minulle. Tässä kuvassa olisi houkuttanut tuo ihq pöllöpipo myös fiilistelyyn, mutta ihastuksestani siihen teen sitten joskus jonkun toisen sivun.

torstai 23. joulukuuta 2010

Urvontaa sekä 12 suosikkia

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 21.43 4 ilahduttavaa viestiä
Urvonta
Elikkä aiemmin lupasin arpoa jotain kivaa ja sitten... kröhöm... unohdin arpoa voittajan. Eli ehkä kun jatkossa lupaan arpoa jotain, niin kysymyksessä voikin olla "urvonta" (juu, ihan oma keksimäni termi mutta kuvannee rosessin aika hyvin).

Eli palkinto on Cosmo Cricketin DeLovely Mini Deck:


Ja itse urvonta:

Random Integer Generator



Here are your random numbers:






2


Timestamp: 2010-12-23 19:01:16 UTC

----> urvonnan voittaja on Juuli!
[tällä neitokaisella on näköjään uskomaton arpaonni, heh heh, kannattais lotota!]

12 suosikkia
Veeruliiru heitti haasteeksi postata tämän vuoden sivusaldon ja niistä 12 suosikkia. Mä en osaa ihan eksaktia kokonaissaldoa sanoa (ja vuottahan on jäljellä ;o) vielä), mutta blogiin olen postannut 62, kun aukeamat lasketaan yhdeksi. On joitain mitä en ole postannut ja sitten läjä karvan verran valmiita, eli esim. journaling puuttuu. Joulualbumiin tehtyjä 6x6 sivuja en laskenut mukaan, koska jätin albumin kesken, mutta teen ehkä kollaasityyppisiä 12" sivuja niistä. Tässä suosikit, lopussa pohdintaa niistä.
 
 
   











Nämä sivut kuvaavat mun käsialaa mielestäni todella hyvin - ja sitä, millaista haluaisin sen olevan, vaikka jokainen sivu ei onnistuisikaan. Tämä harjoitus itse asiassa auttoi kiteyttämään omaa tyyliä taas kerran piirun verran lisää - kiitos Veeruliiru inspiroinnista! Näitten valmistuessa on (useimpien kohdalla) ollut semmoinen fiilis että osuin omassa tyylissäni aika lähelle napakymppiä, eli sivusta tuli jotain semmoista mitä tavoittelin ja tykään. Yhteistä näissä on kerroksellisuus ja rentous, yhtä lukuuottamatta kaikki ovat omasta päästä (Mummin kanssa-sivussa Pagemapsin sketsi pohjana). Kaikissa olen saanut jonkin oman luovan idean enkä kopioinut muita. Kaikissa on jotain merkityksellistä sisältöä mukana - mä en oikein tykkää semmosista sivuista joissa ei ole tarinaa ja/tai otsikkoa. Kaikkien tekemiseen on kulunut paljon aikaa, eli nää ei ole pikaleiskoja. Kaikista tykkään.

LO Terapiasivu muodista

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 15.16 3 ilahduttavaa viestiä

Inspis-haaste nro 138 kehotti skräppäämään muodista. Inspiroiduin kovasti, aihetta olisi toiseenkin sivuun vielä. Mutta haasteeseen ehti valmistua tämä:


Terapiasivu-termillä viittaan siihen, että piti saada töherrysterapiaa ja niimpä roiskin menemään glitterien, leimasinten ja koristelujen kanssa vähän enempi kuin semmonen hillitty ja hallittu lopputulos olis edellyttänyt. Eli pääpaino siinä, että puuhailu on hauskaa eikä lopputuloksen tyylikkyydessä. :o)

maanantai 13. joulukuuta 2010

Kortteja isoille pojille + jouluskräppäys- & Project Life -pohdintaa

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 22.12 1 ilahduttavaa viestiä
Kiitos edelliseen viestiin kirjoittamistanne pohdinnoista, niitä oli mukava lukea. Xing teki hyvän huomion siinä, että voi skräppäyksellä korostaa harmaammankin päivän ilonpilkkua. Ja samoin, että skräppääjät kuitenkin loppupeleissä ikuistavat arkipäivää keskivertokuvaajaa enemmän.


Mulle skräppäys on enemmän näpertämistä kuin arkipäivän/juhlahetkien tallentamista, mutta jälkimmäinen tekee edellisestä mielekästä ja perusteltua. Eli arvostan molempia puolia harrastuksesta. En kuitenkaan koe yksinkertaista pikaskräppäystä mun jutuksi - arkipäivää olen ihan perinteisellä tavalla dokumentoinut päiväkirjaan, ja se on monelle asialle skräppäystä parempi outlet (mun mielestäni siis, saa vapaasti olla toista mieltä, ja mun mielestäni mistä tahansa aiheesta voi skräpätä). Olen yrittänyt tehdä pikana joulualbumissa perinteistä skräppäystä, tökkii. En tykkää toistaa itseäni, ja joulualbumin teema tuottaa vaikeuksia. valitsin formaatiksi aukeaman per päivä, oi voi. Olen skräpännyt 5 päivästä, nyt 13... muutaman journaling-lapun olen kirjoittanut, mutta...

Olen kyllä tilannut Project Lifen, ja vaikka joulualbumin kanssa alkaa tuntua epätoivoiselta, niin en usko PLn herättävän samanlaisia fiiliksiä. Mä nimittäin suhtaudun siihen enemmän päiväkirjana tai dokumentaationa kuin skräppäyksenä. Oon aatellut vaan kirjoittaa päivittäin ne laput ja ottavani kuvia, sitten voi napata joka päivälle kuvan - ei sen tartte edes liittyä siihen journalingiin. Kuvan päälle voi tarvittaessa kirjoittaa kuvatekstiä geelikynällä, jos tarinointilappu ei selitä kuvaa. Mulla on myös kännykässä kamera, kuvan laatu surkea, mutta välttää se jos vaihtoehto on jättää joku tilanne tallentamatta. Tykkään ottaa tilannekuvia, siinä tyylissä se ei niin hirveesti haittaa. Minut motivoi PLn tilaukseen lähestyvä muutto: rakennusprojekti on ollut aika iso osa meidän elämää viimeiset kaksi vuotta, ja edessä on iso muutos (kaupungista maalle, talo ei ole ihan valmis kun muutetaan). Motiivina on tehdä snapshot tästä varmasti hyvin ainutlaatuisesta jaksosta meidän elämässä.

Ajattelin lisäksi tuunata lapun, jossa on kaikki normipäivän ihanuudet, äklötykset ja peruskuviot listana, ja siitä voi ruksia:

NORMIPÄIVÄ
x töissä x ylitöissä
x kaupassa
x koti-ilta
x pyykkäystä
x siivousta
x ruuanlaittoa
x netissä notkumista
x telkun katsomista
x skräppäystä
x ompeluksia
x ______________
x ______________

Heti tuli hauska fiilis, kyllä mä pystyn tähän. Idean saa vapaasti kopioida.


Töissä tuli pikatilaus kahdelle pyöreitä täyttäneelle herrasmiehelle huomiseksi. Olipa vaikea saada poikamaisia kortteja aikaan, kun omistan leimasimia heikosti... yksi kortti meni paskartelun puolelle, puoliso konsultoi, että tee uusi simppelimmällä idealla. No se onnistui. Jos jotakuta pistää silmään nuo vihreät pursuavat glitterit niin se tökötti on märkää kuvassa, tuommoiset laskeutuu ja lopputulos on kyllä ihan siisti kun kuivaa.

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Albumi vs. elämä + pari linkkiä

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 23.21 7 ilahduttavaa viestiä
Postaan vaihteeksi sekalaista skräppäyspulinaa.

Ensinnä jakoon pari linkkivinkkiä
Juutuubista bongasin aivan ihania tutoriaaleja, tämän englantilaisen askartelijan artsyt tekniikkavideot ovat kivoja (ja etenevät riittävän nopeasti, mitä ei kaikista videoista voi valitettavasti sanoa), ja niitä on paljon:
http://www.youtube.com/user/RachO113

Shimellen tutoriaalista voi tietenkin hakea vauhtia joulualbumihaasteeseen:
http://www.youtube.com/watch?v=r-GxTZmhrpk

Organzakukkatutoriaali (samantapaisia kukkia on tehnyt Creomi):
http://www.youtube.com/watch?v=dQG5ms7dUtw
Tämä on sitten vähän eri osastoa. Jouluisen journalin "ganstahenkisiä ompeluvinkkejä", jotka saavat hymyilemään, osin ihastuksesta, osin myötähäpeästä... tämä on Pia K:lle - ja Xingille, jolla ei mukamas pysy neula kädessä:
http://www.youtube.com/watch?v=nd-I8gE0DpU&feature=related
Tyypin blogista löytyy lisää art journal juttua, johon aion kyllä joku ilta paneutua, pikasilmäyksen perusteella vaikuttaa kiinnostavalta ja inspiroivalta.
http://stampsscraps.blogspot.com/

Avautumista joulualbumin tiimoilta
Olen värkännyt omaa joulukuun minialbumia sekalaisin tuntein. Tämä vie aika paljon aikaa tavanomaiselta skräppäykseltä. En ole skräpännyt mitään muuta joulualbumivärkkäilyjen aikana. Tykkäänkö? Aluksi tämä oli kivaa. Nyt tavallista skräpäystä on ikävä, vaikka ei tää kamalaakaan ole. Mutta on kovin erilaista.

Miten niin erilaista? No, normaalisti mulla on lähtökohtana sivulle joko tärkeä aihe tai ihana kuva. Juttu rakentuu niiden ympärille taiteellisin ilmaisukeinoin. 99 % skräppäyksestä on siis perhe-elämään ja vapaa-aikaan liittyvää. No, joulukalenterin teko on saanut huomaamaan, että ihmisen elämästä nyt ei vaan ole 99 % vapaa-aikaa. Mun elämästä aika iso osa on työtä. Skräppäänkö joulualbumini töistä? Mitä väännän niiden iltojen kohdalle, kun tulen puoli kahdeksalta kotiin vain laittaakseni pojan nukkumaan? Yhden illan kohdalla se on Tärkeä Asia Ikuistettavaksi, mutta sopis tavallisen sivun aiheeksi paremmin kuin jouluiseen minialbumiin... ja enempi skräppäys aiheesta - tajuatte varmaan. Päivän kohokohta tänään taisi olla hammaslääkärissä käynti? Jään loputon raaputtaminen tuulilasista, melkein myöhästyminen sen takia? Hyvä flow-fiilis töissä kun pariin tuntiin ei kukaan keskeyttänyt? Päivä ei lopu siihen, kun lapsi menee nukkumaan. Entäs sitten kun kulutin illan siivoillessa ja sitten katsoin telkkaria.  Taikka roikuin illan tietokoneella bloggailemassa/tulostaen kuvia siihen saamarin joulualbumiin??? You are getting the picture. Ja mä hullu vielä tilasin sen Project Lifen. Ehkä mun pitää alkaa vähän stailaamaan mun elämää, jotta minialbumit näyttäs ihkuilta. LOL.

Olisi kiva kuulla muiden ekaa kertaa joulualbumia tekevien kokemuksia. Ja mä en oo unohtanut sitä taannoista arvontaa... saatte odottaa vielä. %)

lauantai 4. joulukuuta 2010

LO Hei hei Harjukatu

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 21.07 5 ilahduttavaa viestiä
Postaan nyt jo vajaa kuukausi sitten valmistuneen sivun, joka ei ole vielä ehtinyt blogiini. Pahoittelen blurrausta, mutta otsikossa oli asunnon tarkka osoite, kuvassa porukkaa kaupantekotilaisuudessa, ja tarinassa vähän liikaa yksityiskohtia. Mun elämäni kannalta kiintoisa käänne selvinnee ilman henkilö- ja kaupunginosanimiäkin.


Tein sivun palkin, kuvan ja koristeleikkaukset valmiiksi, mutta prosessi jumittui siihen paikkaan, koska en kertakaikkiaan keksinyt, mitä kirjoittaisin. DCWV:n Mariposa-paperit on tuntuneet vaikeilta, vaikka alkuun lehtiö näytti niin ihanalta. Tän suunnittelun aloitin väkisin tuon perhospaperin kanssa, koska ajattelin, et ne paperit on nyt vaan jotenkin saatava käyttöön - helppo ratkaisu oli palkki ja perhospaperin jättäminen omana kokonaisuutenaan. Mutta ei se tuntunut ihan omalta.

Veeruliirun osallistuminen Shimellen journaling-kurssille inspiroi mut kirjoittelemaan tähän sitten koko tarinan. Tämä ei olis mahtunut tohon palkkiin, mihin ajattelin sivun "sisällön" alunperin sijoittaa, joten keksin tehdä tarinoinnin suikaleille kahta eri väriä (jotta sivu ei olis niin staattinen). Heti tuli ihan oman näköinen lopputulos!

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

LO ja joulujuttua

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 23.29 3 ilahduttavaa viestiä
Ensinnä leiska, messujen satoa tämäkin.


Parempikin olis voinut tulla, mutta ei tää ärsytäkään. Vähän tiukempi asettelu olis ollut parempi, mutta olin cropannut kuvat ennen tulostusta, joten en halunnut niitä pienentääkään. Valmiissa sketseissä muuten kuvat on usein pienempiä kuin tuo perus 10x15, mä en jaksais näperrellä ton tulostuksen kanssa pienempää, ja jotenkin kuvat tulee aina rajattua ennen tulostusta. Kiva kuitenkin, että sain taas yhden pienen ihanan jutun talletettua.

Toinen on sitten tämä joulualbumijuttu. Olin jo kallistunut siihen suuntaan, etten sitä tee, mutta teenpä sittenkin. Ja kaiken lisäksi huomasin rekisteröityneeni Shimellen JYC-kurssille. Siinä tulee valokuvausasiaa päivittäin - mulle varmaan hyvä, kun en ole opetellut käyttämään järkkäriäni vieläkään kunnolla. Myös Ali Edwardsin December Daily -jutut kävin tsekkaamassa. Olin aloittanut vähän tuohon Alin viitoittamaan suuntaan elikkä tehnyt pohjatöitä samalla tavalla. Shimellen konsepti auennee kurssin aikana - en kerinnyt käymään niitä vanhoja juttuja läpi.
 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review