perjantai 28. tammikuuta 2011

Kuva: värikkyys & kortti-tuskailua

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 21.41 8 ilahduttavaa viestiä
Inspiroidu-kuvaushaasteen teemana oli kuvata värikyyttä tai värikästä. Mun tuotos, jolla osallistun ekan kerran valokuvahaasteeseen, syntyi kuitenkin vähän eri näkökulmasta, eli tämä kuva ei ole erityisen värikäs, mutta you get the point - oli pakko ottaa kuva. (Vähänkö hävetti töissä seuraavana päivänä.)


Kuva on otettu noin yhden aikaan yöllä. Kuvaan liittyy moraalinen opetus: Cosmic Shimmer suihkeita kannattaa käyttää ainoastaan kumihanskat kädessä. Kyseiset suihkeet ovat muuten jännän metallis-helmiäishohtoisia ja värisävyt todella paljon voimakkaampia kuin Glimmer Misteissä. Eli jos GM kimaltelee niin näissä on tosiaan jotain kosmista säteilyä ;oD

Löytyy mun kamerasta muutakin värikästä:




Tämä väripläjäys antaa toivoa hieman paremmista valokuvista tulevaisuudessa... Olen hieman myöhäissyntyinen eli digijärkkärin hankin viisi vuotta sitten ja skräppäystä on nyt tullut pari vuotta harrastettua... että josko nyt olis aika opetella valokuvauksestakin jotain.

On täällä skräpättykin, yksi haastesketsi meni henkilökohtaiseksi joten jätin sitten postaamatta sen tänne. Sitten on koitettu vääntää kortteja myyjäisiin, mutta tuntuu ettei ole sopivia leimoja. Sorruin sitten investoimaan Doodlefactoryn leimasimiin, joten tätä ongelmaa ei pitäisi jatkossa olla, tulis vaan paketti pian. Se on muuten jännä että kun tekee "itselle" kortteja niin se on paljon rennompaa, koska se on saajalle henk.koht. panostus minulta. Mutta myyjäisiin menevät pitäis olla niin myyviä ja pieninkin liimatahra, jota tuskin huomaa, aiheuttaa hirveät paineet että onko tää nyt kakkoslaatua. Sitten kuitenkin kun omaa aikaansa panostaa jne niin tuntuu niin tyhmältä. En siis myy kortteja itse, vaan ne menevät yhdistyksemme myyntipöytään ja tuotot menevät yhdistykselle.

Tässä kuva onnettomasta kortista, päin pläjähtänyt salama oikein paljastaa liimaklöntit, livenä ei oo noin näkyvät:



Olisin todella kiitollinen, jos kertoisitte näkemyksiänne siitä, kuinka priimaa korttien pitää olla. Ainakaan en keskellä yötä enää koita näitä tehdä mutta on kyllä hyvin vaikeaa tehdä täysin virheetöntä korttia käsin. Mitä runsaampi koristelu, sitä enempi mahdollisuuksia sössiä... Ugh.

maanantai 17. tammikuuta 2011

LO Me

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 21.36 8 ilahduttavaa viestiä
Inspis-haasteessa aiheena oli täyttää muoto, ja sketsikin sopi hyvin yhteen kuvaani, joten siitä se sitten lähti. Inspiroiduin tällä kertaa oikein kunnolla, sivu oli valmis jo perjantai-iltana.


Sivu on vähän vinoon kuvattu... nauhat on oikeesti aika vaakasuoraan aseteltu. Saimpas käytettyä tämän American Craftsin sydänpaprun - heidän paprut ei oikein sovi mun skräppäystyyliin. Distress-muste reunoilla pehmensi mukavasti paperin yleisilmettä.

torstai 13. tammikuuta 2011

LO Puuronsyönnin jalo taito & haastemietiskelyä

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 21.26 6 ilahduttavaa viestiä
This is my layout for the Ingeborg's -scetch competition  Jan 2011. The picture is terrible and the page turned out a bit too busy even for my taste... The title is a bit zen-ish; "the genuine art of eating oatmeal" and the pictures shows my little boy eating the meal by himself.
Tällainen Ingeborg's -haaste on ollut työn alla pari viimeistä iltaa:


Kuva on surkea sähkövalossa otettu, jota yritin vähän säätää, mutta jos aion päivittää blogiani talvella niin näihin on tyytyminen.

Nyt varmasti aattelette että tää on ihan mun tyylinen, kun mun sivut on usein kirjavia ja levottomia. Mutta tästä tuli jotenkin liian levoton, sivu tulee päälle. Lauran sivuissa on usein rohkeasti väriä, mutta hänellä on asettelu yleensä taas hyvin rauhallinen ja siten yhdistelmä toimii. Tässä tuo villi kuuden pikkukuvan kollaasi, kangassuikaleet ja monivärinen otsikko on... too much! Sivu olisi varmastikkin täydellinen jos tuon keltareunausen mustapohjaisen kuviopaperin olisi jättänyt pois ja kaikki hökötys olisi kraft-kartongin päällä.

Mutta tällainen oli haasteen sketch ja tämmönen sivu siitä tuli.



Minä tykkään muuten pelata näitä sketch-haasteita niin, että olen ihan pilkuntarkka sketchin seuraamisessa, eli katson että joka ainoa design element on omalla tavallaan tulkittu sivuun. Kone on auki kun teen taikka printti sketchinstä mukana. Kukkia markkeeraavat mulla kangassuikaleet, perhosen sijaan nuolet, pallot löytyy ja reunukset. Tästä sivusta kuitenkin puuttuvat koukerot ja kuvan yli menevä nauha, sillä ne olis ollut jo liikaa. Aiheita taas skräppään niin, että luen haasteen ja suljen pois, annan muhia pari päivää ja skräppään niiltä pohjilta miten idea muhiin.

Jätä kommentti: miten sinä teet haasteita?

Skräppäilyn lisäksi meneillään on lankavaraston laihdutuskuuri ja puikoilla tällaista (vauvanpeitto):

lauantai 8. tammikuuta 2011

LO 28.11.2010

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 21.58 10 ilahduttavaa viestiä
Isnpiroidu-haasteen teemana oli päivämäärä, esim. otsikon tapaan käytettynä. Tässä on kyllä tekstiotsikkoakin, kun tuli niin "paikoilleen loksahtava" otsikko mieleen niin pitihän se laittaa. Päivämäärä on siis käsin kirjoitettu ja leikattu. Olen tehnyt aiemmin samalla tekniikalla otsikkoa, mutta en koskaan päivämäärää.


Sivun tein kokonaan tämän päivän skräppäystapaamisessa jonka Suski oli organisoinut. Kiitos leidit, olitte mahtavan mukavaa seuraa ja mulla oli ihan parasta aikaa pitkään aikaan.

Sivu lähti vaihtopöytään jätetystä kahdesta paperista, tuo taustan kolmiopapru ja vihreä kuviopapru vasemmalla. Näistä lähti ihan mahtava skräppäysmojo päälle ja sivun tekeminen oli tosi kivaa.

Xingin kanssa teimme leimasinvaihtarit ja tähtikoristeet leimailin niinikään vaihtarikasasta löytyneistä kartongeista. Vinkki: aina kannattaa katsoa takapuolta! [grin] Elikkä koristeet leimasin vaihtarikasasta löytyneen p:n-ruskean Core'dinations Chocolate Box kartongin taustapuolelle. Tuo toinenkin puoli oli hmm, persikkainen, mutta rouheasti leimattuna sopi tähän.

lauantai 1. tammikuuta 2011

LO Skissedilla 92: Bit by bit - pala kerrallaan

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 14.07 9 ilahduttavaa viestiä
Osallistun tällä Skissedilla-haasteeseen, tarkempi tarina enkuksi.

I saw, in PiaK's blog, a link to this Norwegian challenge, Skissedilla. They have really nice sketches and the contributions are real eye candy. I have no idea whether I have followed the rules but I participated anyway with this page. I started by following the sketch really closely, and then finished by adding some extra journaling and doodling to make it feel balanced and to complete the story I wanted to tell.


I had some doubts during the process, as I picked the orange shade from the shopping cart and the frame was in black and white, and I was afraid to end up with a halloween style page.


I think I managed to pull the page out of that quite well with lots of turquoise doodling and BG's June Bug details and pink and green letter stickers.


The layout is in Finnish: the title says "Getting our home a BIT BY BIT" and the journaling is about how building a house involves countless visits to the hardware store and how our little son has been very patient with it, driving in the cart and having dried rye bread in mommy's purse are a great help. The page is about how you can buy a ready made house or you choose & buy every single piece by yourself. Like after a hard day at work, "I need some shopping therapy..." "Okay, go get some cement and tiles..." LOL.

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review