maanantai 2. tammikuuta 2012

Joulunameja

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 23.15

No niin, nyt se postaus jota en voinut ennen joulua laittaa. Innostuin konvehtien ja makeisten tekemisestä ennen joulua, ja täytyy sanoa, että näitä maistettuani päätin, että tästä tulee mun jokajouluinen perinteeni.


Tuossa on siis neljää erilaista suklaakonvehtia, ja sitten kermakarkkeja, jotka on saaneet fiinit kääreet. Aikaa inspiraatiosta jouluun oli vain muutama päivä, joten kiirettä piti. Kermakaramellit ovat Keittotaito-kirjasta sen perinreisen ohjeen mukaan, ja niissä on todella paljon rouhittua mantelia. Tuli kääriessä syötyä aika monta. ;o) Harmi etten ottanut kuvaa ilman käärettä. Kermakarkkien ympärillä on ruskeaa leivinpaperia taiteltuna sillai kuin voipaketin kääreet, joskaan se ei onnistu ihan yhtä täydellisesti... sen ympäri on kietaistu suikale paperia, joka on kiinni gluedotsilla. Söpöin koristeista on minusta tuo silkkipaperista rypistetty nostalgiaruusu, josta tuli lapsuus mieleen (ihan perussettiä 80-luvulla peruskoulussa). Olin aivan unohtanut sen! Koristelua rajoitti se, että olen onnistunut epäorganisoimaan askarteluhuoneeni ja välineet olivat hukassa.


Rasiat tein itse joulupapereista, ja pakettikortit myös. Rasiat on vuorattu lumihiutaletekniikkaa mukaillen leikatusta leivinpaperista, ja kääreenä sellofaani.

Ja muistakaa - joulunaikahan jatkuu loppiaiseen asti. Minä olen väkerrellyt ensi vuoden joulukortit, ettei aina menis niin tiukille. ;o)

6 ilahduttavaa viestiä:

Marika kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anu kirjoitti...

Mikä tuo on tuo valkoinen sydän? Siis suklaatako?

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Valkoinen sydän on valkosuklaata, joka on päältä kuorrutettu Digestive-keksin muruilla. Oli varsin hyvää, aion tehdä jatkossakin. ;oD
Kerroskonvehtiin on sekoitettu valkosuklaaseen kookoshiutaleita, ja maku oli ihana, paljon voimakkaampi kuin odotin. Tummassa pyöreässä konvehdissa on täytteenä ganachea (kermalla notkistettu pehmeä suklaaseos) ja neliskanttisessa maitosuklaakuoren sisällä valkosuklaata ja silputtua rusinaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vaan Puuhapeten vaimolle joululahjasta. Konvehdit oli ihanan näköisiä ja vielä ihanamman makuisia. Kun vihdoin raaskimme avata rasian, ei sisällön tuhoaminen kauan kestänyt, vaikka millään ei olisi raaskinut rikkoa kääröjä. Siis ekana syötiin kääreettömät ;-) Ja tämän vuoden joulukorteistani suuri osa oli tehty viime vuonna joululomalla. Oli itsellekin kiva yllätys, kun ne löysin joulun alla.

Anonyymi kirjoitti...

Ed. kirjoitus oli siis Piin.

Minna Enqvist kirjoitti...

Aivan ihanan näköisiä!

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä Puuhapetenvaimolle! :o)

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review