maanantai 2. elokuuta 2010

LO Pieni ihminen, suuri persoona

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 21.36
Toiminnot: 
Taas vaihteeksi ihan pelkkä leiska, vaikka vinkkejäkin on iso pino hautumassa... ;o) No tjaa, kyllä tässäkin postauksessa vinkkiä pukkaa sekaan.


Tämä on siis ihan skräppäämisen ilosta tehty, ei edes mihinkään haasteeseen. No, inspiraationa oli kiva aihe joka vaati skräppäämistä, sekä uusia materiaaleja ja kokeilematon tekniikka.

Biltemasta löysin riittävän isoa ja tosi napakkaa akvarellipaperia (vinks! siis oikeasti 12" leveää, ei naftia A3-kokoa), sekä "acryl medium" -ainetta... se on siis ikäänkuin väritöntä akryylimaalin pohjaa (on tosi riittoisaa), tai siis pigmentitöntä akryylimaalia. Ashley Calderin ihanassa Scraptastic! -kirjassa sitä käytettiin vesivärin kanssa sekoitettuna, jolloin saadaan vesivärimäinen lopputulos, mutta akryylimaalin pidempi kuivumisaika. Sekoitin guassiväriä tuubista tuohon litkuun, sillä en tykkää guassivärien koostumuksesta - pinta jää karheaksi ja tuntuu, että väri kaipaisi jotain fiksatiivia, mutta kun en tykkää spreijailla sellaisia. Tuloksena oikein kivaa ainetta, ja väri kiinnittyy hyvin. Guassi eli peiteväri ei täysin liukene akryylimediaan, mutta pikku hiukkaset ei mua haitanneet. Guassin sekoittaminen ensin tippaan vettä auttoi asiaa. (Akryylimediaa voi myös sekoittaa akryylimaalin kanssa, jos haluaa siitä vähemmän peittävää. Suosittelen, oli ainakin mulle tervetullut lisä tarvikkeistoon.)

Tein kokeiluja erilaisten kynien kanssa sekä pelkällä guassilla että guassi-akryylisötköllä. Sakuran Glacé -geelikynä tekee kiiltävän kolmiulotteisen kohopinnan ja hylki molempia maaleja, joskin pelkkää guassia aavistuksen paremmin. Piirtelin sillä kuviot.


Tämä on siis sovellus siitä perinteisestä tekniikasta, jossa valkoisella vahaliidulla piirretään ensin paperiin ja laveerataan vesivärillä päältä. Mutta en käyttänyt valkoista liitua vaan keltaista Sakuran kohogeelikynää ja käytin rajaukseen piirtämällä vapaalla kädellä maalattavat kuviot (kuva yllä). Sitten maalailin tuolla akryylimedia-guassisotköllä. Todella terapeuttista oli, mutta tämä ei kyllä syntynyt ihan roiskaisemalla, niinkuin mun mielikuva maalauksesta oli, vaan kyllä kuvioiden tarkka maalaus vaati parin illan näperryksen leiskan parissa. Maalaus voi olla nopeaa ja suurieleistä, mutta kuviota piirtäessä kannattaa pitää muistissa, että mitä pienempää, sen enemmän kuluu aikaa. Tosin tämänkin olisi voinut laveerata suurpiirteisemmin yli...

Moving on. K-kirjaimet tuunasin huutomerkeistä ja x-kirjaimesta.


Journalingille piti jättää paljon tilaa... silti jäi paljon kirjoittamatta, kun oli liian vähän tilaa.


Koristehässäkkään olen erityisen tyytyväinen, olen pitänyt itteeni vähän huonona koristelijana, mutta tässä tapahtu oivallus. Sisäinen kontrollifriikkini jopa vältti liimaamasta avainta kiinni taustaan, eli se saa killua vapaasti miten sattuu. Uutta mulle!


Pahvikuviot maalasin sillä akryylimediasötköllä, väri on erilainen kun kysymyksessä on ruskea "kraft" chipboard, akvarellipaperi taas oli luonnonvalkoista. Riittoisaa maalia jäi yli, siksi maalasin muuten vain nuo kehykset, ja sitten ne olikin se tarpeellinen final touch mun sivuun. Tiimarin avainkuvion käyttöön inspiroiduin jonkun blogissa olleesta sivusta (yritin etsiä linkittääkseni, mutta en löytänyt ko. sivua enää mistään... höh), en ole oikein osannut käyttää niitä ennen mihinkään.

1 ilahduttavaa viestiä:

Pia K kirjoitti...

Hienoa koristelua tosiaan! Ja maalaukset, vau - miten viitseliästäkin! Nauhasolmut sivun reunoissa näyttää hurjan kivoilta, ja aika tutuiltakin :) Ja vai että idoli, kiva kuulla! :D

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä Puuhapetenvaimolle! :o)

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review