keskiviikko 11. elokuuta 2010

Vinkki: tekokukkien jatkojalostusta

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 21.17
Toiminnot: 
Aiemmassa postauksessa näytin tekokukkien purkamista skräppäyskäyttöön. Tekokukkia voi mainiosti tuunata omaan tyyliin ja kulloiseenkin leiskaan sopivaksi eri tavoin. Glimmer Mist käy tuunaukseen hyvin, mutta akryylimaalista voi laimentaa värisumutteen itsekin. Tässä begoniasta puretut terälehdet muuttuvat omenankukiksi.


Lisävinkki: sumutusten alla käytän halpaa yksiväristä skräppipaperia. Käytän sitä niin kauan, että se (mahdollisesti) näyttää hauskalta, ja sitten skräppään sen.

Glitterliima on toinen vekkuli tapa koristella kuikkia. Erityisesti reunoiltaan hieman rispaantuneet terälehdet saa huoliteltua kauniiksi.


Lisävinkki: miksei rispaantuneita reunoja tekisi vielä resuisemmiksi, ja kasaisi niistä tosi räjähtäneen näköisiä kukkia?

Kukkia voi sävyttää pigmenttimusteilla. Esimerkiksi chalk-muste tarttui kukkiin hyvin ja tuotti pehmeämmän "huurteisen" lookin sinällään hieman räikeisiin kukkiin. Valitettavasti kuva on hieman huono.


Akryylimaali tarttuu tekokukkiin loistavasti.


Tässä nyt nähdään, miten makuja on moneksi, minua tämä p*n-ruskea väri viehättää paljon enemmän kuin tuo räikeä keltainen. Joka tapauksessa maalatusta pinnasta tulee nätti.


Mitään pohjamaaleja ei tarvita.


Lisävinkki: akryylimaalien sävyjen sekoittamiseen oivia ovat skräppitilpehööripakkausten kuoret (esim. kuvassa haaraniittipakkauksen kansi). Saavatpahan palvella yhden ylimääräisen kerran ennen roskikseen joutumista, ja minä säästyn purnukoiden pesemiseltä.

Tämän jos olisin osannut ennakoida, olisin maalannut suttupaperin sijaan skräppäyskartongin päällä. Tämä sivutuotteena syntynyt "varjokuva" olis ollut ihana jossain leiskassa.


Tässäpä vinkkikimara tältä erää, jatko-osaa "varsien" hyödyntämisestä vielä luvassa... Jättäkää mielellään taas terveisiä tänne!

Lisäys: sivun, jossa hyödynsin tässä maalatut kukat, löydät täältä.

4 ilahduttavaa viestiä:

baula kirjoitti...

Vitsit ku oot todellaki kätevä emäntä. :) Ihania kukkasia, nuo omenankukat viehättää mua eniten.

Creomi kirjoitti...

Innolla seuraan näitä sun vinkkejä!

Marika kirjoitti...

Ihana, kun jaksat laitella näitä vinkkejä!!!

Pia K kirjoitti...

Tuttuja matskuja, mutta noin en ookaan tajunnut niitä tuunata! Anna mä arvaan, mitä teet lehtiruodeilla: leimaat niillä akryylimaalikuviota? Se tuli hakematta mieleen tosta toiseksi alimmasta kuvasta - voi miten tulis kaunista jälkeä tuommosella lehdelläkin leimaten...

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä Puuhapetenvaimolle! :o)

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review