torstai 25. marraskuuta 2010

Skräppäilyä kädentaidot-messuilla

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 22.44
Toiminnot: 
Skräppäyskujalla
Meikäläisellä on aamulla suunta kohti Messukeskusta skräppäilemään pe ja la Kädentaito-messuille (Creomin mukavassa seurassa). Olen vihdoin viimein saanut nimikyltin askarreltua, joten tulkaa blogitutut ihmeessä vaihtamaan muutama sana, jos satutte käymään messuilla. Siellähän on myös ainakin Lemmikki-expo, kissanäyttely ja Elma-messut.

Maatilan asukkeja
Elmassa oli viime vuonna aivan ihana kavalkadi tavallisia maatalon eläimiä, useita perinnerotuja sekä eksoottisempia ötököitä kuten laamoja ja alpakoita. Aivan kertakaikkisen ihana, suosittelen!

Kissanäyttelyetiketti
Kissanäyttelystä kiinnostuneille vinkki: aamupäivä on ehkäpä parasta aikaa nähdä arvostelua ja siihen valmistautumista, noin puolilta päivin tai sen jälkeen tuomarit valitsevat edustajansa loppukilpailuun. Tämä on sellaista toimintaa, joissa usein tuomarit selostavat miten kissoja arvioivat. Tuomaripöytiä on useita, voi katsoa missä suosikkirodun kissoja esitellään ja pysähtyä kuuntelemaan. Ne jotka ovat juuri menossa arvioitavaksi, ovat kiireisiä, muilla riittää aikaa jutustella yleisönkin kanssa. Ihmisiltä kannattaa rohkeasti kysyä ja jutustella kasvattajien kanssa. Iltapäivästä on rauhallisempaa, kissat ottavat päivätirsoja ja omistajat ehtivät ehkä syömään. Usein n. puoli neljän ja viiden välillä on loppukilpailu eli paneeli, jossa parhaat kissat valitaan aiemmin karsinnassa valituista - tässä tuomarit äänestävät lapuilla. Tuomarit eivät enää perustele valintaa yleisölle, joten aamun arvioinneista voi saada enemmän kuvaa, mistä on kysymys. Kissoja ei saa silittää tai muuten koskea.  Tämä ei ole vieraiden kiusaksi keksitty sääntö, vaan sillä pyritään huolehtimaan kissojen terveydestä: kissaflunssapöpöt ym. ikävät leviävät kulovalkean lailla, jos kissoja silitellään.

0 ilahduttavaa viestiä:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä Puuhapetenvaimolle! :o)

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review