keskiviikko 3. marraskuuta 2010

LO Sleepyheads, ääriviivaa, kurssikuulumisia ja arvontaa

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 20.38
Toiminnot: 
Inspis-haasteen teemana oli ääriviivat. Todella hyvä haaste taas kerran, mutta mulla oli suuria vaikeuksia päästä alkuun, kun en keksinyt minkä ääriviivoja olisin piirrellyt ja mihin tarkoitukseen. Lopulta löysin sellaisen lasten piirrustuslevyn, jossa oli ihania junia, laivoja ja lentokoneita. Keksin että tätähän pääsee hyödyntämään, kun tekee poikamaisen sivun. Löysin sitten koneelta lapsen ja kaverinsa kuvan, joka sopi teemaan. Mutta tähän napsahti tuo ufo-aiheinen taustapaperi, DCWV:n stackista Creomilta hankittuja vaihtareita alunperin. Pojathan on kuutamolla, in the twilight zone... avaruusaihe natsaa... get it, selvä yhteys? Ufojen sekaan ei sitten sopinutkaan muuta kuin lentokone, joten ääriviivailu kutistui vähän pienempiin mittoihin. Mutta inspiroiduttu on.


Sivu oli aika suoraviivainen tehdä, mutta aikaa taas meni, kun testailin kaikkia vaihtoehtoja ja nyhräsin asioita paikalleen. Kuvaan testasin pilvimäistä yläreunaa ja piparireunaa mutta yksinkertainen oli paras. Ääriviivoilla tein nuolia yms. mutta otsikko oli parempi ilman. Tein ufoon reiän johon sai lähikuvan omasta lapsukaisesta, kun pääkuvassa hän jää vähän lelun taakse. [Edit: kröhöm, eihän se ole ufo vaan planeetta... mutta sehän näyttää nyt  muutosten jälkeen vähän ufolta, jonka kuski on nukahtanut...]


Otsikkoon vedin irtosamettia ("flocking") - ensin Glossya ja samettin päälle. Kuvittelin sen kuivuvan niin hitaasti, että ehdin päällystää kaikki kirjaimet kerralla, sillä seurauksella, että oikeastaan viimeinen kirjain eli alku-S on nätti. Muissa kirjaimissa Glossy on ehtinyt kuivaa reunoista ja sametti tarttui keskelle kirjainta. Viimeisen kirjaimen kanssa yritin korjaavia toimenpiteitä lisäämällä kerroksen Glossya ja samettia, vain saadakseni vielä karmeamman lopputuloksen, joten jätin muut kirjaimet rauhaan. Sen sitä saa, kun ei harjoittele, mutta eipä mun elämä tähän pieneen kauneusvirheeseen kaadu. ;o)


Kurssikuulumisia & arvonta
Blogi on ollut vähän hiljaisemmalla käytöllä johtuen työkiireistä, matkoista, ja vetämäni skräppäyskurssin viemästä ajasta. Mutta pikkuisen kuulumisia. Täytyy sanoa, että mulla on kyllä aivan mahtava porukka - kurssilaiset ovat todella taitavia jokainen! Voi sitä tekemisen meininkiä. Kurssia on ollut 6 kertaa ja muutama ihan alusta aloittanut on jo loihtinut täpötäyden albumillisen upeita sivuja. Osa porukasta tulee lähes puoli tuntia etuajassa ja lähdemme kun vahtimestareiden työaika loppuu ja ovet suljetaan. Hih! Intohimona skräppäys -tapahtumassa tullaan varmasti näkemään monia uusia mukavia kasvoja, ja ehkäpä joku innostuu pitemmällä tähtäyksellä bloginpitoon ja haasteisiinkin? Ainakin koitan rohkaista. :o)

Meillä on seuraavaksi kierrätysteema. Heitelkääpä ideoita ja vinkkejä kierrätysmateriaaleista skräppäyksessä. Kommentteja voi jättää maanantaihin 8.11. asti - muistan yhtä kommenttien jättäjää  pienellä yllätyksellä.

PS. Blogger heittää mut ulos tililtä ihan koko ajan, ja siksi en saa oikein jätettyä kommentteja blogeihin. En osaa fixata ongelmaa. Jos joku osaa neuvoa, otan ilolla neuvoja vastaan.


7 ilahduttavaa viestiä:

xing kirjoitti...

Avaruussivu sai hymyilemään. Se on hauska ja vauhdikas, vaikka nukkumiseen liittyykin :D

Kierrätysmateriaalisuosikkini tällä hetkellä: piirtoheitinkalvo. Ehkä saan blogiin jonkun koristekokeilunkin aikaiseksi ennen maanantaita :)

Juuli kirjoitti...

oi kun hauska sivu, kiva tuo ufo-eli-planeetta-lähikuva-tsydeemi :))

hmm.. tällä hetkellä ehkä eniten haluisin testata vanhoja kirjansivuja ja karttoja, mutta vähän omaperäisempi idea olis ehkä läppärin näppäimien käyttö... myönnän näitä ei ihan joka kodista löydy, mutta voisivat näyttää ihan kivoilta, läppäreissä näppäimet kun ovat aika ohuitakin niin ei sitä liiallista 3-ulotteisuutta tule...

Sari kirjoitti...

Kävin jo kerran kurkistamassa blogiasi, mutten ehtinyt jättää viestiä, mutta jätän sen nyt!

Aivan ihania sivuja! Itse olen aloittelija vasta, mutta innostusta on paljon=) Joskus ehkä voisin harkita laittavani blogiinkin jotain... ehkä vielä ei ole sen aika kuitenkaan=)

Kierrätysmateriaaleihin en osaa oikein sanoa kun tämä harrastus on vielä niin alussa!

sirppis kirjoitti...

Jep, keep it simple, niin minäkin yritin! Työselostuksesi otsikon teosta nauratti :D, muttei pahalla, sattuu meikäläisellekin! Mä olin art journal-kurssilla ja siinä käytetään melkein pelkästään kierrätysmateriaalia, olipa vapauttavaa...hapoista viis!!!

onnekas kirjoitti...

Tämä on jotenkin niin mun oloinen, tykkään tosi kovasti!

Aihe ja toteutus, vaikka ovatkin ihan "eri planeetoilta", sopivat kivasti yhteen ;D Vaikka toisaalta kyllähän nuo vauvat joskus tuntuvat olevan ennemmin jostakin saturnuksesta, ei niistä ota selvää..

pikkuhelistin kirjoitti...

Tää on ihan mahtihieno! Tykkään kaikkein eniten tuosta planeetasta :)

Kierrätysmateriaaleista tulee nyt ekana mieleen vaikkapa erilaiset vaatteissa roikkuvat tagit ja muut lappuset. (Olipa tylsä. Miksei nyt tuu mitään huippua kierrätysmatskuideaa mieleen?)

Marika kirjoitti...

Ihana sivu, ja toi otsikon tekohomma, :D

Kierrätysjutuista, karkkipaperit! Niissä on vaikka mitä kuvia ja kuvioita, voi tehdä esim. kukkia tai leikata leikkureilla ihan vaan kuvioita joita käyttää sivuissa...

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä Puuhapetenvaimolle! :o)

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review