tiistai 28. joulukuuta 2010

LO Valopilkku

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 22.06
Toiminnot: 
Saisko vuoden suosikkileiskojen sekaan tunkea vielä yhden? Tällainen on tämän ja eilisillan tuotosta:


Tässä sivussa käytin ensimmäisen kerran Intohimona askastelu-tapahtumasta ostamaani Teykol-nimistä "resist mediaa" - siis aine johon muste ja maali ei tartu, mikä se on suomeksi? Aineesta (siis merkistä) en ole ennen kuullut, mutta purkissa lukee http://www.artjourney.nl/ ja ko. myyjä esitteli ainetta kivasti [Edit: Suomesta Teykolia saa Amaliasta]. Maalailin sillä siis valkoiseen akvarellikartonkiin kiekuroita. Vastaavalla tavalla voi käyttää joitain muitakin litkuja (kannattaa testata mitä itse kullakin kaapista löytyy) tai tietenkin kirkasta embossausjauhetta. Teykolin kuivettua maalasin hyvin vetiseksi laimennetuin akryylimaalein tuon taustan, vähän akvarellimaiseen tyyliin. Kaipasin väriterapiaa, ja se toimi. Mahtava fiilis heti kun pikkuisen suttaa väreillä. ;o)


Stanssattu lehtiaihe on leikelty Amalian stansseilla viime Intohimona Skräppäyksessä, muuta matskua siirtokuvat Sassafrass ja Daisy D's, tarran taustapaperia (PiaK:n sivun inspiroimana), softisaakkoset American Crafts ja Pink Paislee, jonka teippiä myös, ja Scraproomin jossain pakissa tullut tiketti. Todella tukeva luonnonvalkoinen akvarellikartonki on Biltemasta, loistokamaa (paksumpaa kuin Bazzill, vähän huokoisemman tuntuinen pinta), ja ainoa löytämäni 12-tuumainen (siis lehtiö on A3 mutta hitusen isompi, niin että siitä saa leikattua 12" sivun) ellei nyt mennä ihan johonki taidekauppaan.


Sivun journaling on erityisen 'special' minulle. Tässä kuvassa olisi houkuttanut tuo ihq pöllöpipo myös fiilistelyyn, mutta ihastuksestani siihen teen sitten joskus jonkun toisen sivun.

12 ilahduttavaa viestiä:

Amalia kirjoitti...

Upea tuotos Teykolin kanssa! Minulla on myynnissä tuota "ihmeainetta", mutta kuten sanoit, muitakin aineita toki voi käyttää. Ja hyvää uutta vuotta myös sinulle!

Laura kirjoitti...

Siitä tuli ihana!!! Heti halutti ottaa iso paperi esille ja maalata :). Minun suosikkijuttu tässä leiskassa... ehdottomasti aihe! Kerrassaan ihana otsikko! :)

Pia K kirjoitti...

Ihana sivu! Tykkään hurjasti taustan maalausjäljestä ja väreistä, ja siitä, miten kuviot "versovat" kuvan takaa. Resist-aineen käyttö kuulostaa hyvältä, ja samanhan vois tehdä vahaliiduillakin, vai..?

lehtipollo kirjoitti...

No kyllä se onkin ihana :) Sekä sivu että poika... ja pöllöpipo. Tosi herkullisen värinen tausta.

sannika kirjoitti...

Todella kaunis tausta, onnistunutta väriterapiaa! Ja kaunis sivu kaikkiaan, ehkä lempparini sun töistä!

baula kirjoitti...

Jos multa kysytään, niin saa lisätä. Tää on niin upea. Aivan ihanat värit ja mikä söpöläinen :)

xing kirjoitti...

Ihana ilme! Minunkin suosikkeja sinun sivuista. Sain tästä inspiraation tehdä loppuun kortti, jossa gessoa on käytetty vähän samaan tapaan.

Marika kirjoitti...

WOW, mitkä värit!!!! Tosi kaunis kokonaisuus, ihana kuva niin tyylikäs!

Ehdottomasti mun suosikki leiskoistasi!

Anonyymi kirjoitti...

Valopilkku on tainnut tulla äitiinsä. Kaupan kassatädit ristivät sinut "Naantalin auringoksi", kun itse olit samassa iässä ja aina iso hymy naamalla. Hieno sivu, upea sommittelu ja loisto väri. T. Pii

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Voi kiitos, tulipa hyvä mieli kaikista ihanista kommenteista. :)

Vahaliidut (kuten kaikki kouluajoilta muistavat) käyvät myös, joskin jälki on erilainen ja tekeminen vähän työläämpää, toisaalta säästyy yksi vaihe kuivatella työtä. Eli kokeilujeni mukaan niillä kovilla vahaliiduilla saa semmoista liitumaista rouheampaa jälkeä, ja ne toimii vesivärien kanssa. Jälki ei ole läheskään niin selkeää kuin Teykolilla tehden, piirretty ei siis erotu niin hyvin. Pehmeämmät ns. öljyvahaliidut saisivat aikaan varmaan peittävämmän pinnan mutta ne tuntuisi vähän tahraavilta skräppäykseen, en ole kokeillut. Guassi- eli peiteväri ei näissä tekniikoissa toimi yhtä hyvin kuin vesiväri. Käsittääkseni myös ohentamattomat akryylimaalit sopivat "resistiksi" vesiväreille.

Teykol on maitomaista ohutta litkua, jota on helppo levittää siveltimellä ja se kuivuu kirkkaaksi. Erittäin riittoisaa. Sitä voi käyttää myös Distress-musteen kanssa.

Ranu kirjoitti...

Upean näköistä maalailua, voin vaan kuvitella mikä on fiilis jos sellaista saa rauhakseen tehdä. Uskoisin että on varsin terapeuttista.

PaperiSydän kirjoitti...

Todella kaunis sivu, juuri taustapaperi ihana ja muutenkin sulonen aihe :)

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä Puuhapetenvaimolle! :o)

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review