torstai 22. huhtikuuta 2010

Onko laastari teippiä?

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 20.04
Toiminnot: 
Inspis-haasteen aiheena oli tällä kertaa "teippaustalkoot". Pyysin jo viikonloppuna Puuhapeteä tuomaan raksalta niitä kaikkia hienoja folioteippejä, tiivistysteippejä, jne. No, eihän se niitä muistanut.

Kotoa löytyi tällaiset tavanomaisemmat tarvikkeet kuten tavallinen kirkas teippi ja maalarinteippi. Alunperin keksin idean käyttää laastaria, mutta sitten iski epävarmuus, tulkitaanko se teipiksi vai ei. laitoin sitten vielä noita muitakin teippejä, niin en joudu diskatuksi haasteessa. ;o) Halusin leiskasta rempseän, joten valitsin taustaksi Ikaalisten workshopissa tekemäni aihion.

Mulla on järkkärikamera, mutta olette varmaankin jo huomanneet etten osaa käyttää sitä. En ole ehtinyt perehtyä säätöihin yms. näiden neljän vuoden aikana, kun mulla on kamera ollut. Kaipaisin kommentteja blogin kuvitukseen liittyen, joten postaan kaksi versiota samasta, ensin kuva salamalla (oikeammat värit, mutta ikävä peilausvirhe):


Ja sitten ilman salamaa ikkunan luona iltavalossa:


Kumpi parempi? Äkkiseltään tulee mieleen että salama, mutta tarkemmalla katsomisella kolmiulotteisuus tulee alemmassa paremmin esiin (ks. teipit, erityisesti kirkasta teippiä ei meinaa edes huomata ylemmässä, samoin kukka). Pääsääntöisesti olen ottanut blogin kuvat alemmalla systeemillä, ongelma on, että niistä tulee aika hirveitä, jos päivänvaloa ei ole yhtään. Harvoin kuitenkaan ehdin ottaa kuvia päivällä, joten tämä valaistusasian kanssa tuskailu on jatkuvaa.

11 ilahduttavaa viestiä:

xing kirjoitti...

En ole oikea henkilö neuvomaan kuvausjutuissa, mutta omaa silmää miellyttää enemmän alempi kuva. Ja tosi kiva, että käytit laastaria, se tuli minullekin heti mieleen (ja onhan siinä teippiä, jolla laastari kiinnitetään?!). Kuhmut ovat klassikkoaihe :)

baula kirjoitti...

Auts, melkonen kuhmu. Hieno idea käyttää laastaria ja mie ainaki laskisin sen teipiksi.. :) Mie tykkään enempi tuosta ilman salamaa otetusta kuvasta. En tosin oo kummonen minäkään sen kamerani kanssa.. Tykkään vaan siitä, et on lämpimät sävyt, näyttää jotenkin luonnollisemmalta.

Ciili kirjoitti...

Meillä on talvisin keittiössä aurinkolamppu, mikä on kyllä kiva kuvauskaveri... Mutta kyllä nuo ilman salamaa mun mielestä yleensä on ehkä parempia, vaikka värit ei olisikaan niin pilkulleen...
Ja ne mun Hello Kitty teipit on ostettu aikoja sitten Blibosta, eli siitä japanilais- kiinalais- ym. kaupasta, joka on Kampissa. En ihan varma ole onko siellä enää niitä, kun musta tuntuu että joitain teippejä olen siellä kyllä nähnyt... Ja ne mun kaks muuta oli ne Paperikeijun haastevoitot :)
Mutta nyt kyllä iski himo käyttää teippejä enemmänkin, ja kyllä laastari mun mielestä on teippiä...? Sopii tuo laastari niin hyvin tähän aiheeseen! ;)

Ranu kirjoitti...

Ootko kokeillu muuten valaistusta säätää, ei siis salamaa? Paremmat värit on alemmassa, oranssikin on oranssimpi. (Olen juuri vkl menossa valokuvauskurssille, ehkä palaan asiaan jos kukaan ei siihen mennessä ole osannut auttaa. Juurikin koska mulla on melko hyvä kamera, jonka ominaisuudet menee ihan hukkaan kun käyttäjä on ihan uivelo)

Mitä se laastari on jos ei teippiä? Kuva on niin iso että on pakko kysyä onko tämä 12*12 kokoinen?

onnekas kirjoitti...

Tosi kiva (ja meillekin ajankohtainen) aihe leiskassa. Ja muutenkin leiska on kivan rempseä tunnelmaltaan..

Myös minä olen totaalisen väärä henkilö avaamaan suutani minkäänlaisissa kuvausasioissa, mutta jos yhtään avittaa, niin voin jotakin itse opittua vinkkiä antaa kamerasta. Minulla on kokemusta vain Canonin järkkäristä ja saman merkin pikkukamerasta jolla tällä hetkellä joudun kuvaamaan, mutta jos haluaisit paljastaa minkämerkkinen kamera sinulla on, niin en suotta täyttäisi kommenttilootaasi selityksillä valintanäppäimistä joita sinun kamerassasi ei ole...

Mirka kirjoitti...

Hei, eksyin tänne Onnekkaan blogin kautta. Minun on ihan pakko kysyä, oletko sattumalta sama henkilö,joka on eräällä puutarhapalstalla on kirjoittanut samalla nimimerkillä?

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Heips, olen samainen henkilö kuin puutarhafoorumissa :o)

Kamera on Nikon D50. Ehkä minunkin pitäisi mennä valokuvauskurssille jossain välissä...

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Niin ja kuva on siis A4-paperille tulostettu, leiska on kyllä 12x12.

pikkuhelistin kirjoitti...

Onpas hurja kuhmu! Tää on taas yks niistä leiskoista, jossa vaan ihan kaikki on kohdallaan ja näyttää hyvältä. Tuo iso kuva sopii tähän todella hyvin.

Munkin mielestä tuo alempi näyttää paremmalta ja onneksi nyt taas illatkin on niin valoisia, että pystyy myöhäänkin kuvata leiskoja :D

ninarsku kirjoitti...

oi kun tykkään tuosta iiiiisosta kuvasta. aluksi olisin kanssa sanonut, että salamalla, mutta tarkemmin katsottuna, ilman.

Pia K kirjoitti...

No ehdottomasti on laastari teippiä! Ja taas kerran upea iso kuva :)

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä Puuhapetenvaimolle! :o)

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review