maanantai 5. huhtikuuta 2010

Sabluunataiteilua ja tonttuiluakin

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 22.21
Toiminnot: 
Inpishaaste nro 101 kehotti käyttämään sabluunoita. Ikaalisissa stanssasin kuvioita yleisön käyttöön annetulla Big Shotilla, ja säästin myös niitä jämäpapereita sabluunoiksi. Nytpä niille tuli sitten käyttöä.


Muutkin ovat kertoneet skräppäysprosessistaan, joten tämä meni näin:
 1. Valitsin ensin valokuvat, ja sitten tuon sabluunan. Olin stanssannut oransseja kukkia Core'dinations Vintage -kartongista.
 2. Valitsin hieman erilaisen oranssin taustakartongin, koska ajattelin yhdistäväni myös niitä stanssattuja kukkia noiden sabluunalla tehtyjen päälle, ja kuvastakin löytyy pikku ripaus oranssia.
 3. Sommittelin ensin kuvien sijoittelua, koska skräppään useimmiten varsin käpysillä kuvilla, ja asettelun kautta niitä pystyy kuitenkin tekemään ihan kivoiksi leiskoiksi. Tässäkin kuvassa on kaameat varjot, mutta kuvan kohde sitäkin täydellisempi ;o) joten keskiarvo on aika hyvä. ;oD
 4. Kun sijoittelu oli selvä, päätin järsiä villit piparkakkureunat niihin, jotta lopputulos ei olisi niin jäykkä. Koska aioin tehdä kukkia maalilla ja musteella, korostin kuvien reunoja Chalk Inkillä.
 5. Pojan nukkuessa ehdin tehdä kaksi maaliroiskeilla tehtyä kukkaa. MiniMister-kokeilusta putelissa oli vielä vähän valkoista litkua, ja annoin mennä. Ensimmäisestä tuli aika märkä ja siten näkyvä. Toisen kukan kohdalla litku alkoi loppua ja putelista tuli hienojakoisempaa suihkua, joten toiseen kukkaan tuli kiva vähän erilainen look. Tykkäsin tästä, koska se tuo taas sitä kerroksellisuuden tuntua.
 6. Seuraavien päikkäreiden aikana ehdin kiinnittää vasemman valokuvan ja töpötellä Chalk Inkillä valkoisen ja turkoosin kukan.
 7. Alimmat valkoiset kukat tein seuraavana päivänä Versan valkoisella musteella, jonka tiesin olevan hieman läpikuultavampaa.
 8. Edellisiä vaiheita miettiessä oli haudutellut idean otsikosta, joten valitsin ja kiinnitin kirjaimet. Näiden valinta oli aika helppo. Mietin myös keltaisia ja likaisen turkooseja Sassafrassin kirjaimia, mutta kallistuin kuitenkin näihin. Halusin jotain uutta otsikkoon, joten tein h-kirjaimelle "maton" ja liimasin sen kohotarroilla kiinni.
 9. Sitten alkoi hirveä pyörittely ja arpominen. Kauhistuin verraten paljasta kartonkitaustaa, joka ei ole mulle ollenkaan tyypillinen. Alunperin olin ajatellut tehdä sabluunalla jotain kerroksellista kuviopaperin päälle, ja se vaihe, että etsin sopivan kuviopaperin, vaan jotenkin vanhingossa tipahti pois. Suunnittelin jos jonkinlaisia strategioita saada leiska enemmän omanlaiseksi (runsaammaksi). Toisaalta leiskan sommittelussa valkoset jutut muodostaa ikäänkuin laskevan klusterin ja ruskea väri taas menee diagonaaliin, joten tämä olisi sitten mennyt hukkaan. Sitten alkoi jo ärsyttämään, että kun kerrankin olisi leiska, joka olisi suht nopeasti toteutettavissa, niin mä vaan ihmettelen ja pyörittelen. Päätin tehdä tämän näin, ja samalla kyllä ahdisti paljaan kartongin määrä.
 10. Harmitti kun ei ollut sopivia numeroita, ja taiteilin valkoisesta softiksesta sopivan. Seuraavana päivänä (eli äsken) bongasin arkin chipboard-kuvioita. Ei kun uusiksi.
 11. Korostelin kukkasia vielä sabluunaa ja geelikyniä käyttäen.
 12. Kiinnitin oikeanpuoleisen kuvan kohotarroilla ja liimasin chipboardit paikoilleen.
 13. Kauhistelin oranssia paljasta kartonkia, ja keksin pehmentää tekemällä jotain hauskaa kehyksentapaista. Koska haasteen aiheena oli sabluunat, käytin stanssattua kartonkia maskina, ja Distress Inkillä tein ikäänkuin diecut paperin tyylisen reunan. Toimii mun makuuni.
 14. Märehdin ikuisuuden päivämäärän sijoittelua, sillä tämä final touch voi tietenkin pilata muutoin niin passelin leiskan. Lopulta kirjoitin sen käsin geelikynällä. Ihan jees.
 15. Nyt se on valmis. Ei niin mun tyylinen, mutta on siinä jotain omaakin. Nimittäin noi piparkakkuraunat kuvissa ja kehyksessä sekä musteella sottaaminen pehmentää - ns. graafinen tyyli ei ole mun juttu.
 16. Otin valokuvan ja postasin tähän sen.
 17. Tajusin, että tuo on 8 kk -kuva, eikä 9 kk. Grrr! Revin ysin irti ja liimasin repaleisen kohdan päälle kasin. Heh, pieni repale itse asiassa toi numeron paremmin esiin, eikä näytä mitenkään vanhingolta. En nyt kuitenkaan jaksa ottaa uutta kuvaa.
Aikas pitkä sepustus, mutta kyllähän tätä tuli kolmena iltana tehtyäkin. Miksi mä skräppään? Siitä sitten joskus toiste.

6 ilahduttavaa viestiä:

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Kommentit toimii taas! Pahoittelen kommentointilomakkeen häviämistä, kisu lienee kävellyt hiiren päältä tätä kirjoittaessani niin, että kielto oli huomaamatta napsahtanut päälle tähän viestiin.

sannika kirjoitti...

Haha, huippu selostus! Moni kohta kuulostaa lohdullisen tutulta. Paitsi kartonkikauhu, se ei ole mulle mikään ongelma :)

Musteella tehty reunakuvio on aika nokkela. Kiva kun kerroit, en varmaan olisi hoksannut.

Kati kirjoitti...

Olipas ihana sepustus. Hauska huomata, kuinka jokaisella on omat ongelmansa. Lopputulos on todella kaunis ja kyllä se sun tyyliseltä näyttää!

Ranu kirjoitti...

Ihanat selostukset! Eikä näistä kuvista ainakaan huomaa että olisivat käpysiä??

Niinu kirjoitti...

Erittäin todentuntuinen sepustus:)Tuollaistahan se on!
(vaikken itse ole vielä saanut yhtäkään leiskaa valmiiksi asti...)
Ja hieno lopputulos!

Pia K kirjoitti...

Selostus oli kiva lukea, ja kaikki sivun kukkaset ihania!

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä Puuhapetenvaimolle! :o)

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review