torstai 13. toukokuuta 2010

Kaikki hyvin.

Näpytteli Puuhapetenvaimo klo 16.20
Toiminnot: 
Inspis-haasteen teemana oli skräpätä aiheesta "oikeilla raiteilla" tai kun kaikki on kohdallaan. Ensin ajattelin, että tämä haaste ei ole ollenkaan mun juttu... en sikäli ettenkö olisi elämääni tyytyväinen, mutta on niin monta projektia kesken, että tuntuisi teennäiseltä tehdä leiska - mutta muistan tämän haasteen kun projektit saadaan maaliin. Mutta eilen illalla älysin tämän tunteen koskettaneen muakin varsin syvältä, eli kun ei ensin voinut olla varma siitä, onko kaikki hyvin. Joten skräppäsin siitä varsin tärkeän leiskan.


Alemmassa kuvassa tuore isä katselee nukkuvaa vauvaa, toisaalta ihaillen ja ihastellen, toisaalta mielessä taka-alalla ajatus "hengittääkö se?". Meikäläinen vieressä (jeps, maha ei tosiaan katoa synnytyssalissa ja jalkojen turvotus vaan paheni) koittaa elpyä.


Twistasin kyllä, jos joku ei tunnistanut. Mulle twisteissä on vähän ongelmana se, että otsikolle ja journalingille on suht vähän yleensä tilaa, ja kuvillekin on usein vähemmän tilaa. Tässä jouduin muuttamaan mittasuhteita aika paljon, koska kuvat olivat isompia ja toinen vielä pystyyn rajattu, otsikko pidempi (mä en osaa keksiä yhden sanan otsikoita), ja tekstiä enemmän. Nytkin jouduin karsimaan tekstiä, että sain sen mahtumaan tuolle alueelle. Twisteissä on usein paljon tyhjää tilaa, ja siihen jouduin lisäämään koristelua, koska leiska olisi muuten ollut epätasapainossa. Joskus näen valmiin lopputuloksen jo aloittaessani, mutta tämän leiskan kanssa työskentely oli pala palalta hahmottuvaa, enkä tuota tasapainotusta osannut ennakoida. Laitoin koristeiksi lintuja, koska niitä oli luonnoksessakin, niin voi argumentoida että ne on luonnoksesta poimittu, vaikka vähän eri paikassa. Valitsin toteutustavaksi ääriviivojen ompelun, koska luonnoksessa tuossa oli tyhjää. Pilvet jäi käyttämättä aiemmasta Näin se käy-leiskasta, johon ne eivät mitoitusvirheen takia sopineet. "Palloja" sirottelin vähän hajalleen topisistaan, koska juuri niin kuin luonnoksessa ne olis menneet tuon vauvan päälle... Mulla ei ole piparkakkuleikkuria, joten käytin erilaisia kuviosaksia.


Johtoajatuksena mulla oli mätsätä papereita mahdollisimman vähän. Tykkään hirveästi ns. "anything goes" -tyylistä. Kaivelin silppulaatikkoa ja sekalaisia lehtiöitä. Mun "all in one" -tyyliin sopii myöskin pläntätä glitterliimaa sinne tänne, hehe. Leiska on tilataloudellinen, eli kaikki kohotarroilla olevat koristeet on keskilinjan vasemmalla puolelle. Näin leiskan kainaloon mahtuu 6x12" sivu. Käytän 1 mm paksuisia tarrapaloja, mutta niitä on joissain kukissa kaksi kerrosta. Paksummista tarrapaloista olen luopunut skräppäyksessä, käytän ne pois korttiaskarteluissa. 1 mm pala ei tee tietenkään yhtä näyttävää efektiä kuin 2 tai 3 mm pala, mutta sopii mulle.

Aiemmin oli juttua makuasioista, kartongin käyttämisestä ja sivujen tukevuudesta. Tuo taustana käyttämäni Crate Paperin papru oli napakkaa laatua, mutta piti silti laittaa kartongille se. Trimmasin sivua vähän ja valitsin kartongin värin valokuvan taustan mukaan. Kartonki tuo siis visuaalista ilmettä sivuun eikä "mene hukkaan" kuviopaperin takana piilossa. Mulla on tän tyylinen reunus sivuissa aika usein.

Tuleva *kurssini* (seuraa blogia... ;o) lisää infoa tulossa) on ohjannut mun skräppäystäni melko paljon tämän kevään, positiivisella tavalla. Mietin mitä asioita haluaisin kurssin osallistujille demonstroida, ja teen leiskan tai useitakin, joita voin käyttää myös esimerkkinä. Tässä mulla oli ajatus näyttää, että papereista, jotka eivät mätsää keskenään, saa ihan hienoja leiskoja (siis ainakin itse tykkään tästä leiskasta). Voi skräpätä luovasti ja hauskasti, vaikka ei omistaisi täydellisiä pakkeja viimeisimmistä ja trendikkäimmistä designer-papereista. Olen tehnyt useampia sivuja myös esimerkiksi vain saksia käyttäen, ajatuksena innostaa kurssilaisia uskomaan, että kaikkea kivaa voi tehdä, vaikka ei omistaisikaan diecut-leikkureita yms. Tai en käytä ostoaakkosia lainkaan, tai teen kaikki koristeet itse. Tai duudlailen ihan hirveesti. Kaikkea kivaa on luvassa... ;o)

8 ilahduttavaa viestiä:

Laura kirjoitti...

Voi älytön miten ihana tämä leiska on! jostakin syystä minua on ihan älyttömästi alkanut viehättämään pinkki.. en käsitä miksi kun en ole siitä niin erityisesti koskaan tykännyt.. mutta tämä on iiiihana! Nuo linnut on suuuuuuuuuuuuperihania! ja niin on kaikki nuo erilaiset kukatkin! iiik!
Jahas, vai kursseja sinä alat pitämään! Tosi hienoa!!!! :)

Laura kirjoitti...

ainiin.. ja otsikkokin on ihana ja niin on pilvetkin!!! :)

sannika kirjoitti...

Tykkään kovasti skräppäilyideologiastasi! Ja leiskassa lempparikohtani on ommellut linnut.

onnekas kirjoitti...

Voi hyvänen aika, en tykkää yhtään tällaisesta "odotahan vaan, kohta tapahtuu jotain jännää" vihjailusta. Tahtoo tietää heti, ei minun hermot kestä odottelua, varsinkaan kun luvassa on tuollaisia edellisen postauksen kukkasia ja muuta superihanaa sinun käsissäsi syntynyttä..

Leiska sensijaan on (jälleen) tosi ihana! Ehkä se on sitäkin, että aina nämä syntymään liittyvät asiat ovat minulle tosi herkkä paikka ja saavat paljon tunteita liikkeelle. Voisin sanoa, että minulle on ihan tuttu tunne tuo pelko oman vauvan terveyden puolesta. Kun näin tuon haasteen aiheen, minulla kävi ihan sama aihe mielessä, meinasin että skräppäisin oman pojan syntymästä, vaan kun en ennätä saamaan sopivia valokuvia teetettyä, en edelleenkään voi osallistua tähänkään haasteeseen..

Ja tosi kiva että näissä sinun leiskoissasi on käytetty ihan "tavis" välineitä, itsellä kun ei ole mitään uupeaa kokoelmaa kaikenmaailman välineistä joten on pärjättävä niillä vähillä joita on. On siis hienoa nähdä että perusvälineilläkin saadaan näin ihania juttuja tehtyä!

Ps. Olen muuten viimepäivät metsästänyt kissojen ja koirien kanssa noita Crate Paperin papereita enkä niitä mistään löydä, saakohan niitä edes suomesta.. siis muutakin kuin sitä juna-aiheista jonka jostakin nettikaupasta bongasin, mutta kaipaisin vähän kirkkaampia värejä..

Laura kirjoitti...

hih, ei minullakaan ole mitään välinekokoelmaa :). Cuttlebugkin on kerännyt pölyä hyllyllä jo ainakin vuoden. Slicea en edes harkinnut kun tiesin että sitä en ainakaan saa ikinä käytettyä. Taidan olla ihan liian laiska. Sakset, leikkuri ja musta kynä taitaa riittää :).

Ranu kirjoitti...

Kivaa jälkeä olet saanut kuviosaksilla.. Ommellut linnut onkin hauska idea, kohta pysyy ilmavana, mutta kuitenkin ne tasapainottaa sitä puolta!

Ihailin sitä edellistä suurennoksestakin tehtyä leiskaa. Mulla yksi suurennos on tuolla odotellut, mutta jotenkin sitä ei sitten muka uskalla tehdä jos sen onnistuukin sitten tärväämään..

xing kirjoitti...

Minäkin tykkään noista linnuista ja otsikon sijainnista ja taustasta.

Kävin jo aikaisemmin ihailemassa, mutta en ole osannut kommentoida, koska aihe on omakohtaisestikin tuttu. Kiva että sait tästä näin valoisan leiskan! <3

Ja aiempien kukkien materiaali oli aivan mahtava oivallus :)

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Niin siis kyllä mulla jonkun verran on härpäkkeitä enkä ole mitenkään niitä vastaan, mutta haluan opetuksessa myös näyttää, että ei se onnistuminen ole niistä kiinni. Terveisin nimimerkki "eräs jonka äitienpäivälahjatoiveisiin on vastattu" ;o) Kyllähän härpäkkeillä voi nopeuttaa skräppäystä aika paljon, mutta se, onko lopputulos onnistunut tai upea, ei ole niistä kiinni.

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä Puuhapetenvaimolle! :o)

 

{äidin oma hetki} Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review